Gry Garness

Fotofest i nord!

NYC-Abstract-view-Fin-district_035

Hva: Utstilling, bildevisning, seminar

Hvor: Kafé G og driv

Når: Onsdag 27.10 kl 18 på G og lørdag 30.10 kl 19:00  på driv .

Gry Garness er bosatt i London der hun jobber som fotograf og retusjør og Photoshop-instruktør, skriver bøker og har også nylig gitt ut en dvd. Hun er opprinnelig fra Tromsø, men vokste opp på Nesodden og i London. Etter hun kom tilbake til Tromsø som tenåring, jobbet hum som frisør, og grunnla Klipperiet Hår og Sminkeverksted i 1983, en salong som fortsatt går for full rulle. Gry flyttet til London i 1991 og har en stor karriere bak seg innen fotografering og avansert bildebehandling. Blant klientene finner vi Westlife, Des’ree, McFly, Alesha Dixon, VV Brown, og Sugababes.

Garness skriver om bildene som hun bringer til Tromsø og G:

Som en urban romantiker søker jeg å kommunisere skjønnheten jeg opplever i de byene som inspirerer meg. Disse bildene er ekspressjonistiske landskap som handler om den mangfoldige essensen av London og New York, samt Vest-Europas eldste by, Cadiz. Disse bildene er fotografert med samme romantiske uttrykk som vi forventer å se i tradisjonelle landskapsbilder, der man søker balanse og harmoni. Jeg forsøker å oppnå dette gjennom en kaotisk struktur. Jeg ser byen som et levende vesen, ikke bare skapt av mennesker, men noe som har utviklet seg til et liv i sin egen rett. Innbyggerne er byens livsnerve, alltid i forandring og bevegelse. Det jeg ser etter når jeg tar bilder er kontrast og balanse, bevegelse, rytme og kaos, såvel som følelsen av at du kan titte bak overflaten og finne endeløse lag bakom. Bygninger speiler seg i hverandre, slik at de ikke lenger er frittstående enheter, men endel av en helhet. Som trær i en skog lever foskjellige arter side om side, unge og gamle. Hvert urbant miljø har sitt eget unike lys, tekstur og fargeskjema.

Jeg bruker dobbeleksponering, kamerabevegelse og enkelte ganger montasje av en serie øyeblikk komprimert til ett bilde. Andre bilder er helt enkle. Jeg bruker så lite manipulasjon som mulig, og manipulasjon er bare brukt for å fremheve selve bildet jeg ‘fanget’ i kamera.

Det blir et eget seminar med Gry på søndag, se her for mer informasjon:

http://polarfokus.no/?page_id=306