Seminar med Gry Garness

Fotofest i nord!

Vi er glade for å tilby et eget fotoseminar med Gry Garness på søndag 31.10. Lær av en fotograf som har en internasjonal karriere med base i London.

Hva: Seminar

Hvor: Lokalene til Tromsø Fotoklubb i etasjen over Kafé Opera (tidligere Meieriet kafé)

Når: Søndag 31. oktober kl 16:30-19:30

Pris: 350,- For påmelding trykk her

Beskrivelse av seminaret:

“Overlat det til bildebehandlingen” er nesten blitt et fag-uttrykk i foto-industrien. Gry gir et innblikk i den totale prosessen som ligger bak en vellykket produksjon. Hun viser eksempler på hva man kan overlate til retusjøren og hva som mye lettere kan gjøres i kamera, eller gjennom styling. Som tidligere frisør, fotograf og retusjør gir Gry praktiske og teoretiske tips for hvordan man kan oppnå topp kvalitetsbilder, og i hvilke deler av prosessen det lønner seg å finne løsninger på komposisjon, lys, modell-styling, og bakgrunn. Hun viser en del av sine egne bilder med anekdoter fra fashion og musikk shoots, og med bilder tatt fra Britisk musikk-industri viser hun eksempler på retusjering som fungerer og der det ikke fungerer. Her vises eksempler fra portrett og pop-verdenen i London.
Målet er å bli mer effektiv som fotograf, og skape bedre bilder gjennom en godt gjennomtenkt prosess. Det handler om å vite begrensningen for manipulasjon, samtidig som man vet hvilke tricks og løsninger som fungerer og hva som kan forsterke uttrykket og allikevel bevare det unikt fotografiske i et foto.
Det blir framvisning av eksempler, litt live manipulasjon i Photoshop, samt noen korte utdrag fra DVD og e-bøker Gry har skrevet.